Is Kraken veilig in 2020? Beveiliging, Tutorial, & Review

kraken veilig bitcoin kopen

Sinds de introductie van bitcoin in 2009 als de eerste decentrale digitale munt, heeft het een steeds grotere invloed gehad op de manier waarop veel mensen zaken doen. Na de bitcoin zijn er honderden andere cryptocurrencies ontstaan, en bij de cryptohandel gaat het om honderden miljoenen dollars per dag. Cryptocurrency trading wordt gedaan op crypto beurzen, en er zijn bijna net zoveel beurzen als er cryptocurrencies zijn. Sommige beurzen zijn klein, terwijl andere grote, bekende sites zijn die honderdduizenden transacties per dag beheren. Dit artikel zal zich richten op een van deze grote beurzen en de vraag beantwoorden: Is Kraken veilig?

Laten we beginnen met een stukje geschiedenis:

GEBOORTE VAN KRAKEN


In 2011 was Mt.Gox ’s werelds grootste bitcoin-beurs, met ongeveer 80% van de bitcoin-transacties wereldwijd. Bij een bezoek aan haar kantoor merkte Jesse Powell een aantal verontrustende fouten op en besloot om te beginnen aan een beurs die niet zou worden beïnvloed door de vermeende veiligheidsproblemen. Dit leidde tot de oprichting van Kraken in 2011. Mt.Gox zelf zou in 2014 het faillissement aanvragen.

WAT IS KRAKEN?


Natuurlijk, Kraken is een cryptocurrency exchange. Met andere woorden, het is een webservice waar geregistreerde gebruikers cryptocurrencies kunnen verhandelen. Maar Kraken laat niet alleen toe om te handelen tussen cryptocurrency’s, maar deze digitale activa kunnen ook verhandeld worden met fiatvaluta (wat sommige mensen “echt geld” noemen; namelijk nationale valuta’s zoals de US Dollar, Braziliaanse Real, Japanse Yen, etc.). Momenteel handelt Kraken in 20 cryptocurrency’s (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, Zcash, Dash, EOS, Stellar, Ethereum Classic, Monero, Qtum, Augur, Cardano, Cosmos, Dogecoin, Tezos, Gnosis, Tether en Watermelon) en vijf fiat valuta’s (US Dollars, Canadese Dollars, Japanse Yen, Euro en Britse Ponden).

Kraken biedt diensten aan die doorgaans niet op andere beurzen te vinden zijn, zoals zowel dark pool- als OTC-handel, margehandel en termijnhandel. Sommige van deze functies kunnen overweldigend zijn voor nieuwelingen, maar worden zeer gewaardeerd door deskundige handelaren. Ook kun je tegenwoordig geld verdienen door Tezos te staken voor 6% per jaar

Sommige beurzen hebben te lijden gehad van verschillende vormen van cyberaanvallen, en sommige zijn gehackt, met verliezen van in totaal honderden miljoenen dollars. Dus, een van de eerste problemen waar een crypto uitwisseling mee te maken krijgt is de veiligheid.

HOE VEILIG IS KRAKEN?


Kraken is gebouwd met de veiligheid in het achterhoofd. Immers, het was de vermeende veiligheidsproblemen in Mt.Gox die leidden tot Kraken’s creatie. Powell begreep dat een succesvolle uitwisseling moest beginnen met het verdienen van het vertrouwen van de gebruiker. Kraken is een van de allereerste beurzen die het geld van hun klanten veilig houdt met behulp van een ‘proof of reserves’-audit. Ja, de handel op de Kraken beurs is over het algemeen veilig.

DUS, WELKE VEILIGHEIDSKENMERKEN ZIJN ER BIJ KRAKEN?


Koude portefeuilles: 95% van alle stortingen op Kraken worden bewaard in offline, koude portefeuilles. In het geval van hacks of serverstoringen zijn de meeste fondsen beschermd.
Serverbeveiliging: De servers van Kraken worden opgeslagen in kooien, onder 24 uur per dag en 7 dagen per week bewaakt door gewapende bewakers en videomonitoren. Alle toegang tot de servers is streng gereguleerd en gecontroleerd.


Informatiebeveiliging: alle accounts en andere gevoelige informatie is volledig versleuteld, zowel op systeem- als op dataniveau.

Testen: Kraken heeft een team van experts die de kwetsbaarheid van het systeem voor elke vorm van cyberaanval testen.


Verplicht 2FA, via Google Authenticator of YubiKey.


Geen accountherstel via Telefoon/SMS.


Bevestiging per e-mail voor opnames.


PGP ondertekende en gecodeerde e-mails.


Verificatiesysteem met meerdere niveaus (meer hierover hieronder).


Maar veiligheid is niet de enige factor. Om succesvol te zijn, moet een uitwisseling ook betrouwbaar zijn. Gebruikers moeten het gevoel hebben dat ze het bedrijf kunnen vertrouwen met hun geld, rekeningen, persoonlijke informatie en andere gevoelige gegevens.

IS KRAKEN BETROUWBAAR?


Beveiliging kan worden geïmplementeerd met bewaking, encryptie, 2FA en andere protocollen. Maar vertrouwen moet worden verdiend door acties die ervoor zorgen dat gebruikers zich op hun gemak voelen bij de manier waarop het bedrijf omgaat met zowel fondsen als informatie.

Wat heeft Kraken gedaan om gebruikers het gevoel te geven dat ze te vertrouwen zijn?

Bewijs van reserve-audit:

Kraken is geauditeerd om aan te tonen dat zijn reserves groter zijn dan de hoeveelheid fondsen die gebruikers op het platform hebben. Met andere woorden, in het geval van een crash, hack of andere catastrofale mislukkingen, heeft Kraken genoeg reserves om alle fondsen van de gebruikers te dekken. Gebruikers kunnen cryptografisch verifiëren dat de fondsen op hun individuele rekeningen gedekt zijn door de reserves van de beurs.

Transparantie:

De CEO van Kraken is bekend, evenals het hoofdkantoor van het bedrijf in San Francisco. Ook zijn de beleggers van het bedrijf openbaar.

Relaties:

Kraken onderhoudt relaties met Duitse banken, de regering van Tokio en is te zien in Bloomberg, de New York Times en de Wall Street Journal.

In een notendop is Kraken een veilig en betrouwbaar crypto-omruilplatform, dat het mogelijk maakt om te handelen tussen verschillende fiatvaluta’s en crypto-munten. In vergelijking met andere beurzen is Kraken een van de beste keuzes voor betrouwbaarheid.

IS KRAKEN VEILIG OM RIMPEL TE KOPEN?


Kraken biedt een veilig en betrouwbaar platform voor het kopen van alle munten die het ondersteunt, inclusief Ripple. In sommige landen is echter een Tier 3-verificatie nodig om Ripple te kunnen kopen. Is Kraken dus veilig om Ripple te kopen? Ja.

KRAKEN’S MULTI-TIER VERIFICATIE UITGELEGD:


Zoals gezegd, Kraken’s gebruikersverificatie is multi-tiered. Elk niveau heeft bepaalde limieten en eisen. De meeste gebruikers gebruiken Tier 1 of 2 verificatie, met hogere niveaus voor gebruikers die handelen in hogere volumes of bepaalde eisen hebben. Hier volgt een korte uitleg van alle niveaus:

Tier 0

Voor dit niveau is alleen een e-mailadres nodig. Gebruikers in deze tier kunnen echter alleen navigeren op de site en zien hoe alles eruit ziet en werkt, maar mogen niet handelen.


Tier 1

Gebruikers kunnen alleen stortingen doen en opnames maken in cryptocurrencies. De handel is echter zowel in digitale als in fiat valuta’s mogelijk. Dit niveau vereist dat gebruikers hun volledige naam, geboortedatum, land en telefoonnummer invoeren. Er is geen stortingslimiet, maar opnames zijn beperkt tot 2.500 USD per dag of 20.000 USD per maand.


Tier 2

Stortingen, opnames en handel in digitale valuta zijn beschikbaar. Tier 2 gebruikers kunnen fiat valuta’s storten en opnemen, afhankelijk van het land waar ze wonen. In fiat valuta zijn de limieten 2.000 USD per dag en 10.000 USD per maand. Cryptocurrency opnames zijn gemaximeerd op 5.000 USD per dag en 50.000 per maand.

Tier 3

Hogere niveaus van fictieve valutafinanciering zijn beschikbaar voor Tier 3-klanten. Dit niveau vereist een geldig overheids-ID en een recent bewijs van verblijf. Fiat-stortingen en -opnames zijn beperkt tot 25.000 USD per dag en 200.000 USD per maand. Opnames in digitale valuta zijn beperkt tot 50.000 USD per dag en 200.000 USD per maand. Landen zoals de VS, Canada, Japan en Duitsland hebben een Tier 3-verificatie nodig om stortingen en opnames in fiatvaluta uit te voeren.

Tier 4


Tier 4 staat de hoogste financieringslimieten toe. Tier 4-gebruikers kunnen zowel particulieren als bedrijven zijn en kunnen het beste contact opnemen met de supportafdeling om hun eisen te verduidelijken.
Als u, na het lezen van de informatie, wilt gaan handelen op Kraken, volgt hier een korte handleiding over het opzetten van een account:

AAN DE SLAG MET KRAKEN:


Ga naar de website van Kraken, en klik rechtsboven op “Account aanmaken”


Kraken homepage


Vul de vereiste informatie in (e-mail, gebruikersnaam en wachtwoord), ga akkoord met de voorwaarden en klik op “Maak een account aan”. Een activeringscode wordt naar het door u opgegeven e-mailadres gestuurd.
kraken account aanmaken
Open de e-mail die je hebt ontvangen en klik op de link die je hebt gekregen. Klik op het vakje “Ik ben geen robot” in de captcha en vervolgens op “Account activeren”. Kraken stuurt u nog een e-mail met uitleg over de diensten die in uw land of regio worden aangeboden, en u wordt ook doorverwezen naar de Kraken website om uw 2-factor-accountverificatie in te stellen.


Is kraken veilig ?


Als je de software 2FA optie kiest, via apps zoals Google Authenticator of Authy, klik dan op de juiste knop, die je de QR code laat zien die gescand moet worden met de authenticator app.


Hoe veilig is kraken


Na het inschakelen van 2FA wordt u naar het eerste dashboard gebracht. Op dit moment is uw account tier 0 geverifieerd. U kunt op de site rondneuzen, maar u kunt niet handelen. Om uw rekening te verifiëren naar tier 2 en te beginnen met handelen, klikt u op de knop “Get Verified”:

U wordt naar een scherm gebracht waar u het type account kunt kiezen dat u wilt verifiëren, uit drie opties: Starter, Intermediate of Pro. Informatie over elk type rekening wordt weergegeven, inclusief of fiat trading beschikbaar is, dagelijkse en maandelijkse limieten voor fiat en crypto, en de benodigde informatie. Om een startrekening te verifiëren, klikt u op de juiste knop, en u wordt naar het volgende scherm geleid.

Vul in de juiste velden (volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum) de benodigde informatie in en klik vervolgens op “Verzenden”.

Na het indienen van uw gegevens zal het systeem u informeren dat het verificatieproces tot 24 uur in beslag neemt. Zodra de verificatie is voltooid, wordt u via e-mail op de hoogte gesteld en bent u klaar om op Kraken te gaan handelen.
BEËINDIGINGSHANDELING
Dat is het. Het aanmaken en verifiëren van een account op Kraken gaat vrij snel en eenvoudig. In de 24-uurs wachttijd voor de verificatie kun je de site verkennen en de interface begrijpen. Het platform kan een beetje overweldigend zijn voor nieuwelingen; meer dan andere uitwisselingen. Echter, als de nieuwe gebruiker eenmaal aan alles gewend is, kan hij/zij toegang krijgen tot enkele handelstools en opties die op veel andere beurzen niet beschikbaar zijn. Zodra de rekening is geverifieerd, hoeft er alleen nog maar geld te worden gestort (alleen in een van de ondersteunde crypto’s, voor startersaccounts) en kan er worden gehandeld in andere tokens of in fiatvaluta. Maar vergeet niet dat startersaccounts niet in staat zullen zijn om fiat van Kraken op te nemen.

 

Is Kraken dus veilig om te gebruiken voor cryptotrading? We zeggen ja, maar wees voorzichtig als je met beurzen te maken hebt. Dingen kunnen snel veranderen in de wereld van crypto, dus blijf op de hoogte van de industrie en bedrijven is belangrijk voor uw bescherming.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.