Bitcoin vs. de beste 10 beleggingstips van Warren Buffett

warren buffet bitcoin

Warren Buffett’s beleggingsadvies is tijdloos. Bitcoin is inmiddels ook al sinds kort al 11 jaar oud. Ik ben de controle verloren over het aantal beleggingsfouten dat ik in de loop der jaren heb gemaakt, maar bijna iedereen belandt in een emmer met beleggingsvoorstellen die door Warren Buffett onder de 10 worden genoemd. Echter zien we tegenwoordig dat nieuwere vormen van investeren en beleggen zoals het kopen van Bitcoin en het investeren in Ethereum toch winnen aan populariteit.

Door het beleggingsadvies van Buffett in gedachten te houden, kunnen beleggers enkele van de gemeenschappelijke valkuilen die de inkomsten schaden en de financiële doelstellingen in gevaar brengen, omzeilen. Alleen zien we door de veranderingen in de markt dat zijn advies toch misschien steeds meer en meer van de oude stempel blijken. Zeker als we de volatiliteit van de cryptocurrency markt in de berekeningen meenemen.

Bitcoin kopen tegenover Warren Buffett’s beleggingsvoorstel

Na rijp beraad heb ik mijn 10 favoriete beleggingstechnieken van Warren Buffett in de onderstaande lijst uitgewerkt.

Elke slimme gouden dollar wordt ondersteund door ten minste één quote van Warren Buffett, wat zeer nuttig is voor beleggers die op zoek zijn naar veiligere aandelen. Laten we een bad nemen een van de eenvoudigste manieren om een vermijdbare fout te maken is om betrokken te raken bij al te complexe investeringen. We parkeren de Bitcoin en Ethereum hier even. Om maar nog niet te spreken over Tezos.

Velen van ons besteden onze hele carrière aan het werken in niet meer dan een paar verschillende bedrijfstakken.

We hebben misschien een vrij duidelijk idee van hoe deze specifieke markten werken en welke de beste zijn.

De overgrote meerderheid van de beursgenoteerde bedrijven is echter betrokken bij sectoren waarin we weinig of geen directe ervaring hebben.

“Investeer nooit in een bedrijf dat je niet kunt begrijpen. -Warren Buffett

Dat betekent niet dat we geen kapitaal kunnen investeren in deze markten, maar we moeten wel voorzichtig zijn.

Naar mijn mening hebben de meeste bedrijven bedrijven die te moeilijk te begrijpen zijn. Ik zal de eerste zijn om u te vertellen dat ik het succes van de farmaceutische pijplijn van de biotech niet kan voorspellen, de volgende grote modetrend voor tieners niet kan voorspellen, of de volgende technologische doorbraak kan bepalen die de groei van de halfgeleiderchips zal aandrijven.

Dit complexe probleem heeft een aanzienlijke invloed op de winsten van veel bedrijven op de markt, maar het kan onvoorspelbaar zijn.

Als ik zo’n bedrijf tegenkom, is mijn antwoord eenvoudig: “door.”

Er zijn te veel vissen in de zee om zich te richten op een bedrijf of industrie die gewoonweg te moeilijk te begrijpen is. Daarom heeft Warren Buffett historisch gezien vermeden te investeren in technologie.

Als ik binnen 10 minuten geen redelijk idee heb hoe een bedrijf geld verdient en wat de belangrijkste drijfveren zijn die de industrie beïnvloeden, ga ik over op het volgende idee.

Ik schat dat niet meer dan een paar honderd van de meer dan 10000 beursgenoteerde bedrijven op de beurs aan mijn eigen eenvoudige zakelijke normen voldoen.

Peter Lynch zei ooit: “investeer nooit in een idee dat je niet met krijt kunt verklaren. “

Veel fouten kunnen worden voorkomen door binnen onze mogelijkheden te blijven en een potlood op te pakken.

  1. 2. Compromisloze zakelijke kwaliteit

Hoewel het niet gemakkelijk is voor complexe ondernemingen en industrieën, is het veel moeilijker om ondernemingen van hoge kwaliteit te identificeren.

De beleggingsfilosofie van Warren Buffett heeft zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot een manier om zich bijna uitsluitend te richten op het kopen van hoogwaardige bedrijven, met veelbelovende groeimogelijkheden op de lange termijn.

Sommige investeerders zullen verbaasd zijn dat de naam Berkshire Hathaway afkomstig is van een van de slechtste investeringen van Buffett.

Berkshire werkt in de textielindustrie en Buffett wil het bedrijf graag kopen omdat de prijs goedkoop lijkt.

Hij gelooft dat als je aandelen koopt tegen een vrij lage prijs, er meestal onverwacht goed nieuws is dat je de kans geeft om je posities te ontladen met een behoorlijke winst – zelfs als de prestaties van het bedrijf op lange termijn nog steeds slecht zijn.

Met jarenlange ervaring heeft Warren Buffett zijn standpunt over “sigarenkont” investeringen veranderd. Als je geen liquidateur bent, dan is deze manier om een bedrijf te kopen stom’, zei hij.

De aanvankelijke “onderhandelde” prijs zal waarschijnlijk toch niet zo gestolen worden. In een complex bedrijf kan het ene probleem niet sneller worden opgelost dan het andere. Deze bedrijven hebben ook de neiging om lage winsten te maken, wat de initiële investeringskosten verder vermindert.

Deze inzichten hebben Buffett ertoe gebracht om de volgende citaten te maken:

“Het is veel beter om een prachtig bedrijf te kopen voor een eerlijke prijs dan een eerlijk bedrijf voor een prachtige prijs. -Warren Buffett

Een van de belangrijkste financiële indicatoren die ik gebruik om de kwaliteit van mijn bedrijf te beoordelen is het rendement van de investering.

Bedrijven met een hoog rendement kunnen hun winst sneller verhogen met hun bedrijfskapitaal dan bedrijven met een lager rendement. Hierdoor neemt de intrinsieke waarde van deze ondernemingen in de loop van de tijd toe.

“Tijd is een vriend van een mooie onderneming en een middelmatige vijand. -Warren Buffett

Een hoog rendement van het kapitaal om waarde te creëren is vaak een indicator van de economische gracht. Ik geef er de voorkeur aan om te investeren in bedrijven die een hoog (10-20%) en stabiel rendement op het investeringskapitaal genereren.

Eerder dan toe te geven aan de verleiding om aandelen te kopen met een dividendrendement van 10% of een break-up.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.